Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Anadolu’da Birliğimizin Simgesi Konya, Türkiye’nin Asrının Garantisi Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da 74 adet eser, hizmet ve projeyle birlikte Karapınar Güneş Enerji Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi’nin resmi açılışını yaptı. Konya’da Kılıçarslan Meydanı’nda 140 binden fazla kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konya ile yola çıktık, Konya ile buraya geldik ve bu aşkımız, aşkımız devam ediyor.

Vefa şehri Konya. Dayanışmanın şehri Konya’dır. Milli iradenin şehri Konya. Dünyada eşi benzeri olmayan Konya dedi. “Konya ‘hayır’ dediğinde bir faydası yok. Konya’nın ‘evet’ dediği şeye Allah’ın izniyle hiçbir kötülük bulaşmaz. İnşallah Konya, Anadolu’daki varlığımızın, birliğimizin ve dirliğimizin simgesi olduğu kadar Türk Yüzyılının da simgesi olacaktır.” deprem.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremden en çok zarar gören Hatay’ı Konya’ya zimmetine geçirdik. Terazinin bir yanına tüm muhalefet belediyelerinin yaptıklarını, diğer yanına da Konyamızın bölgeye yaptığı hizmetleri koyun.

Hepsinde Konya çok daha ağır basacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı özellikle ayağa kalkıp peşinden gitti. Belediyelerimiz muhalefete ders verdi. Nasıl hizmet edeceklerini öğrettiler. Konya gönül belediyesi olmanın ne demek olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da 74 adet eser, hizmet ve projeyle birlikte Karapınar Güneş Enerji Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi’nin resmi açılışını yaptı.

Konyalı 140 bini aşkın kişinin coşkulu katılımıyla Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın her zamanki gibi tarihi bir gün yaşadığını belirtti. Önder Altay, “Cumhurbaşkanımızın Konya sevgisini biliyoruz. “İstanbul’da yaşamasaydım Konya’da yaşardım” diyor. Bu meydan aynı zamanda Konya’nın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini de göstermektedir. Harikasın Konya. Allah kem gözlerden korusun.”

“KONYA HER ZAMAN ÖNCÜ VE LİDER OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya her gelişinde söylentilerle geldiğine işaret eden Önder Altay, “Bugün onlarca tesisin açılışını yapacağız. Sadece Konya Büyükşehir Belediyesi’nin açılışlarının toplam maliyeti 1 buçuk milyar lira. İşlerin siyasetini yapıyoruz, vatandaşlarımızın eksiklerini gidermek için gece gündüz çalışıyoruz.

Arkamızda olduğun sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok. Konya her zaman öncü ve lider olmaya devam edecektir. Ne yaparsak yapalım 25 saat çalışsak, 8 gün çalışsak, yılı 700 güne çıkarsak desteğinizin karşılığını ödeyemeyiz. Allah razı olsun” dedi.

“BU HİZMETLER BAŞKANIMIZIN HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA YAPILMAKTADIR”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya’da insanımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılması gerekenler devletimiz tarafından sizlere çok güzel bir şekilde sunuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği hedef doğrultusunda bu hedefi bu doğrultuda doldurmak adına tüm kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıklarımız ve belediyelerimiz sizlere bu hizmetleri sunmaktadır.”

“KONYA, DEVRİMCİ YENİLİKLERİYLE GÜZEL OLDU”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün Cumhurbaşkanımızı ağırlamak için toplandığımız bu meydan, denizler büyüklüğündeki vatan sevgimizin meydanıdır. Siz aşk aşıkları, aşk dolu meydana hoş geldiniz. Bu sevgi daha da büyüsün. Konyamız son 20 yılda büyük mesafeler kat etti. Sanayiden eğitime, turizmden sağlığa her alanda gündeme geldi. 20 yılda yaşanan devrim niteliğindeki yeniliklerle Konya güzelleşti. Türkiye olarak son 20 yıl yenilik, atılım yıllarıdır. Sağlıkta dönüşümü başarıyla gerçekleştirdik. Tüm vatandaşlarımızı eşit şartlarda ve en yüksek konforla sağlık hizmetiyle buluşturduk. Bir sosyal güvenlik devrimi yaşadık. Ülkeyi bir sağlık ve zindelik yuvası haline getirmenin yolunu seçtik. Sağlık tesislerimize her zaman yenilerini ekledik. Geçen hafta Konya’da 83 yeni sağlık tesisimizi hizmete açtık. Konya, bugün sayısı 21’e ulaşan şehir hastanelerinden birine sahip olan ilk büyükşehirlerden biri olmuştur. Sadece Konya Şehir Hastanesi 1.250 yatak kapasitesine sahiptir. Bu hastanede bir iş gününde hizmet alan sayısı yaklaşık 6 bin. 2022 yılında bu hastanede yapılan toplam tetkik sayısı yaklaşık 2 milyondur. 2022 yılında tekrar yapılan ameliyat sayısı ise 100 bin. Bunların çok büyük rakamlar olduğunu takdir edeceksiniz. Bu hizmetlerin arkasındaki irade ‘şehir hastaneleri benim en büyük hayalim’ diyen Cumhurbaşkanımızdır.

“DÜNYADA EŞSİZ KONYA, SİZLERİ DUYGULARLA SELAMLIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahneye çıkmasıyla meydandaki coşku doruğa ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konya ile yola çıktık, Konya ile bugünlere geldik ve bu aşkımız, aşkımız devam ediyor. Vefa şehri Konya, Konya. Dayanışmanın şehri Konya’dır. Milli iradenin şehri Konya. Dünyada eşi benzeri olmayan Konya. Sizleri bir kez daha özlem ve sevgiyle selamlıyorum. Başkentlerin başkenti, Mevlana şehri, evliyalar, anne babalar, Allah aşkıyla yanan yürekler şehri Konya’yı bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

  “14 MAYIS’TA YENİDEN DESTA YAZMAYA HAZIRLANAN BİR KONYA GÖRÜYORUM”

Konya’da Kılıçarslan Meydanı’nda toplanan coşkulu kabadayıların resmi sayısının 140 bin olduğunu paylaşan Erdoğan, şöyle devam etti: “Allah’a hamdolsun. Bu nasıl bir aşktır. Ne sevgisi bu. Aşık olursan karşılığını bulursun. Bugün bir kez daha gözlerine hayran olduğum Konya’nın gençlerini, çalışkan çiftçilerini, ihracat ve istihdam rekorları kıran sanayicilerini, Konyalı olmanın tüm asaletini taşıyan ablalarımı saygıyla selamlıyorum. Ne güzel söylemiş şair: ‘Batmayan güneş gibi Konya’nın Hakk sevdası. Erenlerin derdi Konya davasıdır. İlim ve hikmet ekinler gibi toprağa ekilir. Cahiliyeyi, Konya’nın suyunu, havasını mükemmelleştirir. Konevi’den, Mevlana’dan nice azizler alıyor Konya pirlerinden gece gündüz. Hanlar, han doğuran mübarek anaların şehridir. Yüzyıllara, bin yıllara sığmayan Konya rüyası.’ Bizleri bir kez daha Konya’ya kavuşturan Rabbime hamd ediyorum. Aşkı, davası ve hayali hem hak hem de hakikat olan siz güzel Konyalılarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Maşallah yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum. 14 Mayıs’ta yeniden destan yazmaya hazırlanan bir Konya görüyorum. Bu meydanda iradesine, geleceğine, 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkan bir Konya görüyorum.”

“HAYIR ‘HAYIR’ KONYA’DAN ‘HAYIR’ DEMEK GELEMEZ”

“Konya 14 Mayıs’ta dur yok devam mı edelim? Doğru adımlarla devam ettiğimizi mi söylüyoruz? Şimdi Türk Asrı için mi diyoruz?” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahadakilerin sorularına “evet” yanıtı verdikten sonra, “Selçuklu başkenti Konya’ya bu yakışır. Sadreddin Konevi gibi, Mevlana gibi, diyarı hiç batmayan güneşle şereflenen Konya, Şems-i Tebrizi gibi burasıdır. Rahmetli Erbakan hocamızın ilim, irfan ve hikmetin her mahallesinde yeşerdiği şehri Konya’ya bu elbette yakışır. Anadolu’da varlığımızın, birliğimiz ve barışımızın simgesi olan Konya, inşallah Türk Asrının teminatı olacaktır.”

“KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ HATAY’DA GURUR DUYU ÇALIŞMALAR YÜRÜRDÜ”

Türkiye’nin 6 Şubat’ta yüzyılın en büyük olağan afetlerinden birini yaşadığını ve 7,6 büyüklüğündeki Elbistan depreminin özellikle Konya’da hissedildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem haberini alır almaz tüm camiamızı seferber ettik. Devletimizin kurumları, belediyelerimiz. Şimdi özellikle bir şey söylemek istiyorum. Konya Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin ekipleri çevre illere hızla sevk ettik. Depremden en çok zarar gören Hatay’ı Konya’ya zimmetine geçirdik. Konyalı belediyelerimiz gerçekten gurur verici işlere imza attı. Altyapıdan üst yapıya, aşevlerinden çadır ve konteyner kent kurulumuna kadar her ihtiyaçta depremzedelerin yanında oldular. Terazinin bir yanına tüm muhalefet belediyelerinin yaptıklarını, diğer yanına da Konyamızın bölgeye yaptığı hizmetleri koyun. Hepsinde Konya ağır basacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı özellikle ayağa kalkıp peşinden gitti. Belediyelerimiz muhalefete ders verdi. Nasıl hizmet edeceklerini öğrettiler. Konya gönül belediyesi olmanın ne demek olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdi. Gösteri ve reklam yerine yaraları sarmanın peşinde olan tüm belediyelerimizi buradan kutluyorum. Afetzedelerimize şefkatle sahip çıkan Konya halkına milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah deprem bölgesini en kısa zamanda el ve gönül birliği ile ayağa kaldıracağız” dedi.

KONYA’DAN PETROLLE İLGİLİ YENİ MUSTU VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her seçim öncesi Karadeniz gazıyla gaz buluyorlar yalanını yerle bir ettiğimiz gibi, enerji hamlelerimize iftira atanları da yeni müjdelerle hüsrana uğratmaya devam edeceğiz.” Artık daha önce petrol yok diyerek beton dökülen kuyulardan ve terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalan bölgelerden petrol üretmeye başladık. Geçen yıl Türkiye olarak dünyada karada yapılan ilk 10 keşiften birini yaptık. 5-6 yıl önce 40 bin varil civarında olan ülkemizin günlük üretimi iki kat artışla nereye ulaştı biliyor musunuz? Günlük 80 bin varile ulaştı. Şimdi sizlerle yeni bir hikaye paylaşmak istiyorum. Cudi, Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulduk. Bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz, teröristler? İşte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre’ye 20 kilometre uzaklıktaki bu petrol rezervi çok kaliteli. 2 bin 600 metre derinlikte bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varil üretim kapasitesine çıkarabileceğiz. İlk kuyudan aldığımız petrolü işlenmek üzere rafinerilere göndermeye başladık bile. Tek başına günlük tüketimimizin onda birini karşılayacak olan bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağına şüphe var mı? Hayır, tıpkı bölgeden yeni gelenler beklediğimiz gibi” dedi.

“KONYA’DA SON 21 YILDA 168 MİLYAR TL’LİK KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Konya halkının yüreğinden kopan “Allah razı olsun” duasıyla dünyada hiçbir şeyi değiştiremeyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hassasiyetle tüm Türkiye’ye sevgiyle hizmet ediyoruz, iyi günler” dedi. Konya ile 21 yıldır gece gündüz Konya’ya son 21 yılda 168 milyar liralık kamu yatırımı yaptık” diyerek yapılan yatırımları anlattı.

KONYA’YA PARA KATACAK YATIRIMLAR

Konuşmaların ardından Konya’ya kazandırılan yeni eserlerin toplu açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Karapınar’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü ve Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santralinin açılışını yaptı. Daha sonra AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a bağlanan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Beyhekim Caddesi ile Beyşehir Yolu’nu birbirine bağlayan 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi’nin açılışını yaptı.

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında şehre kazandırılan değerli yatırımlardan biri olan Bozkır Barajı’nın da aralarında bulunduğu 74 eserin resmi açılışı program kapsamında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış programının ardından Konya Büyükşehir oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort